Luisterboeken zijn de ideale verstrooiing voor stemmenliefhebbers en voor bezige bijen. Wat is het heerlijk om onderweg een boek te beluisteren! Of om thuis te luisteren naar een spannend verhaal al dan niet terwijl je ondertussen een of ander klusje afwerkt …

Zolang de cultuurhuizen nog gesloten zijn, is een luisterboek trouwens een goed alternatief om je te laten inspireren en om even een andere wereld in te duiken.

Paula van Isabel Allende

Elke Vandersypen las een autobiografisch boek van Isabel Allende in: Paula. Ze schreef het aan het ziekbed van haar gelijknamige dochter. Paula kreeg de diagnose porfyrie, dat is een zeldzame stofwisselingsziekte die de aanmaak van de rode kleurstof in bloed verstoort.

Aan het ziekbed van Paula wacht Isabel Allende tot haar dochter weer haar ogen opent en beter wordt. Ondertussen schrijft ze over hun familiegeschiedenis. Ze biecht ook heel openhartig haar angst op voor een slechte afloop.

Paula voorlezen was heel emotioneel. Vreselijk om aan het ziekbed van je kind te wachten op antwoorden en te hopen op beterschap.

De zinnen van Isabel Allende snijden diep. Ook al is voorlezen en spreken voor publiek al ruim 20 jaar mijn job, toch kreeg ik nog een krop in mijn keel.

Elke Vandersypen
Luister naar een fragment uit Paula

De Uitsprekerij: makers van luisterboeken

Het verhaal van De Uitsprekerij is op zijn minst merkwaardig te noemen. Jeroen Medaer en Gerdy Swennen richtten De Uitsprekerij op in maart 2020, net toen België in lockdown ging. Ze willen ambachtelijk luisterboeken produceren. Je vindt hun luisterboeken ook terug bij Storytel. Via hun app en website vind je Paula, Het moois dat we delen van Ish Ait Hamou, Het Smelt van Lize Spit en nog zoveel meer. Je kan tijdelijk 14 dagen gratis luisteren.

Stem nodig?

Elke Vandersypen heeft ruim twintig jaar ervaring als stem voor radio, televisie en voor live presentaties en interviews. Je vraagt je waarschijnlijk af of zij voeling heeft met je onderwerp. Daar is een eenvoudig antwoord op: die interesse groeit naargelang je daarin ingewerkt bent. Als journalist was Elke het gewoon om zich op korte tijd een onderwerp eigen te maken. Dankzij voldoende research en informatie, is de interviewster voldoende op de hoogte en als leek in de materie heeft ze genoeg afstand om de juiste vragen te stellen.

Omdat Elke ook veel ervaring heeft als eindredacteur van gesproken en geschreven teksten, weet ze ook hoe ze een tekst aantrekkelijk maakt voor jouw doelpubliek. Dus ook als je twijfelt of het scenario van je podcast of online presentatie wel werkt, dan krijg je van haar tips om er een betere tekst van te maken. Twee vliegen in een klap!

  • Maak je een filmpje en zoek je een betrouwbare stem?
  • Wil je je luisteraars verleiden met mooie woorden?
  • Start je met je eigen podcast en zoek je een stem om je verhaal te vertellen?
  • Zoek je iemand om te presenteren of te interviewen?

We bespreken graag de mogelijkheden. Stuur ons een bericht en je krijgt binnen de 24 uur een antwoord, beloofd!