In het jaar dat Walter Ertvelt 70 werd – precies 100 jaar na het begin van de Roaring Twenties – heeft hij zijn stem vastgelegd in spoken word songs & slam poetry. ROARING 2020 is het resultaat van een wonderlijke reis in het labyrint zonder uitgang.

In een moeilijk jaar voor alle kunsten en kunstenaars heeft Coffee Corner Communication Walter Ertvelt geholpen om aandacht te genereren bij de pers en op sociale media. Daardoor vonden vele volgers hem, kreeg hij interviews en recensies. En vooral ook veel fans.

50 jaar in de kunsten

Misschien ken je Walter Ertvelt als columnist van ‘Het Einde van de Wereld’ (Radio 1). Zijn hele leven lang promootte hij ook het werk van schilder en enfant-terrible Dees De Bruyne. Over leven en werk van Jacques Brel is Walter trouwens ook een kenner.

Walter schreef liedjes voor Rob De Nijs, Johan Verminnen, Kris De Bruyne, Claire, Ann Christy, Miek & Roel Van Bambost, Raphaël Breil, Lander Vervaet, Bart Van den Bossche en vele anderen. Ik hou van alle vrouwen van Hans De Booij, Vreemde vogels van Claire, Boum van Bart Van den Bossche,

Lovende woorden

De complimenten over het album ROARING by Walter Ertvelt blijven binnenstromen. Na lovende woorden van o.a. Zaki, Johan Verminnen, Barbara Sarafian en Roel Van Bambost, schreef Bart Vanlent in een lovende recensie op Luminous Dash:

‘Ertvelt ontpopt zich op dit album tot een kruising tussen Serge Gainsbourg en Leonard Cohen. Hij declameert zijn teksten in het Nederlands, Frans en Engels op sfeervolle muziek die perfect past bij de woordenwaterval van Walter. Het is fantastisch dat Ertvelt op zijn 70ste zijn debuutalbum uitbrengt (nog wel een dubbelalbum) en dat hij zo zijn verhaal vertelt op een unieke manier. Het levert dan ook een fijne plaat op vol knappe songs.’

Klassemuzikanten

Voor ROARING 2020 heeft Walter Ertvelt een schare geweldige muzikanten opgetrommeld. Boezemvriend Roland Van Campenhout speelt zijn bluesgitaar, de andere gitaren zijn van Maarten Flamand (The Antler King, Elefant). Steven De bruyn (El Fish, The Rhythm Junks,…) blaast op zijn mondharmonica’s. Producer/arrangeur Yves Meerschaert schreef alle muziek en speelt piano en hammond. Verder werken nog mee: gitarist/drummer David Broeders, saxofonist Tom Callens (Lady Linn, Delavega,…) en Bart Maris (Flat Earth Society, Jaune Toujours…) op trompet en bugel.

In Fevertime hoor je de wonderlijke stem van Sophie Speck en ook Floor Denil, Roos Denayer (Rosa Butsi) en Edward Buadee (Skyblasters) zingen mee op het dubbelalbum.

Een heerlijke bende muzikanten, die Walter Ertvelt stuk voor stuk in zijn in zijn hart sloot. Het album werd opgenomen in Studio Room 13 bij Jonas Everaert in Gent.

De foto’s in het album en op deze pagina zijn van Kris Dewitte.

Je kan ROARING 2020 rechtstreeks bij Walter Ertvelt bestellen.